Fortsätt till innehållet

Croque Monsieur

En klassisk macka med senap, ost och skinka är aldrig fel som kvällsmat eller mellis. För att göra den riktigt lyxig bred vi smör på brödet, innan de grillas i en smörgåsgrill eller i ugnen.

Croque Monsieur

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk tomatpuré
  • 3 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 8 skivor bröd t.ex. lantbröd
  • 100 g lagrad ost, skivad
  • 4 skivor skinka, rökt
  • 0 kg svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda färskost, senap och tomatpuré i en skål.
  2. Bred smör på ena sidan av brödskivorna, vänd och bred röran på den andra sidan. Krydda med peppar.
  3. Lägg på en skiva ost, en skiva skinka och en skiva ost till mellan två brödskivor. Upprepa.
  4. Rosta brödet i smörgåsgrill eller stekpanna.Du kan även värma bröden överst i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt på 225°C i 6 - 8 minuter. Vänd bröden halvvägs.
  5. Servera med en sallad.
  6. TIPS: Testa gärna cream cheese med vitlökssmak, det blir också gott!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.