Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
20 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
-
1 paket á 200 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Topping
-
1 paket á 200 g
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 0 kg strössel, ätbara blommor eller bär
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner kvargen.
- Blanda bakpulver och mjöl i en bunke och sikta ned det i äggsmeten.
- Vänd sist i det smälta smöret.
- Fördela smeten i 12 st muffinsformar.
- Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de är genomgräddade. Låt svalna.
Topping
- Lägg kvargen i en sprits och spritsa över muffinsen.
- Dekorera med strössel, ätbara blommor eller färska bär.
Till recepten
Dela recept