Fortsätt till innehållet
Cupcakes med citron och jordgubb

Cupcakes med citron och jordgubb

Lättlagade och supersöta muffins med smak av citron och hallon blir succé på både barnkalaset eller fikat.

Cupcakes med citron och jordgubb

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 paket á 200 g
    Valio Laktosfri kvarg citron
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg citron 7%
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Topping

  • 1 paket á 200 g
    Valio Laktosfri kvarg jordgubb
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg jordgubb 7% 200 g
  • 0 kg strössel, ätbara blommor eller bär

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner kvargen.
  3. Blanda bakpulver och mjöl i en bunke och sikta ned det i äggsmeten.
  4. Vänd sist i det smälta smöret.
  5. Fördela smeten i 12 st muffinsformar.
  6. Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de är genomgräddade. Låt svalna.

Topping

  1. Lägg kvargen i en sprits och spritsa över muffinsen.
  2. Dekorera med strössel, ätbara blommor eller färska bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.