Fortsätt till innehållet
Dadelkaka med choklad

Dadelkaka med choklad

En god dadelkaka med smak av glögg och choklad passar perfekt på julbordet! Kakan håller sig saftig i flera dagar och går att baka innan.

Dadelkaka med choklad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till kakformen

Chokladfrosting


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Koka dadlarna i glöggen i en kastrull på låg värme under lock, rör om då och då tills dadlarna går att mosa ca 10 min. Mixa dadlarna och glöggen med en stavmixer om det behövs, men se till att lämna några större dadelbitar kvar. Låt smeten svalna en aning.
  3. Blanda ned smör och ägg och rör till en slät smet. Tillsätt yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner. Riv chokladen och rör ner till en jämn smet.
  4. Smörj en kakform (ca 10 x 20 cm) och bröa eller klä med bakplåtspapper.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den vänds upp och ned.
  6. Koka upp grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält och häll frostningen över kakan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.