Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g dadlar, urkärnade
- 2 dl glögg
-
200 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 ägg
-
1 dl
Valio Mild yoghurt naturell 3%Njut av en krämig och god naturell yoghurt med mild smak. Yoghurten är god att…
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 50 g mörk choklad
Till kakformen
-
1 tsk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 tsk ströbröd
Chokladfrosting
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 100 g mörk choklad
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C
- Koka dadlarna i glöggen i en kastrull på låg värme under lock, rör om då och då tills dadlarna går att mosa ca 10 min. Mixa dadlarna och glöggen med en stavmixer om det behövs, men se till att lämna några större dadelbitar kvar. Låt smeten svalna en aning.
- Blanda ned smör och ägg och rör till en slät smet. Tillsätt yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner. Riv chokladen och rör ner till en jämn smet.
- Smörj en kakform (ca 10 x 20 cm) och bröa eller klä med bakplåtspapper.
- Häll i smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den vänds upp och ned.
- Koka upp grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält och häll frostningen över kakan.
Till recepten
Dela recept