Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
40 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g dadlar, urkärnade
- 3 dl äppeljuice
- 1½ dl strösocker
-
200 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemummakärnor, malda eller mortlade
Frosting
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 1 dl lingon
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka dadlarna och äppeljuicen i en kastrull med lock ca 10 minuter. Använd gärna en stor kastrull eller gryta på ca 2,5 l så kan degen förberedas i samma.
- Mixa blandningen med en stavmixer.
- Tillsätt socker, smör och ägg i kastrullen. Blanda till en jämn smet.
- Tillsätt yoghurt. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och rör till en jämn smet.
- Klä en plåt (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Frosting
- Vispa grädde och kvarg fast med en elvisp.
- Spritsa frostingen på kakan och toppa med lingon.
Till recepten
Dela recept