Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
5 h
Totalt
6 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
Recension
4
stjärnor av fem
5 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 175 g marabou Daim XL kakor
Fyllning
- 300 g färskost
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 200 g daim, krossad
Servering
- 200 g kondenserad mjölk
- 0 kg daim
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Nyp ihop bakplåtspappret mellan botten och kanten på en springform (20 - 22 cm Ø).
- Smält smöret. Krossa kakorna och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i formen. Ställ kallt.
Fyllning
- Blanda färskost, socker, vaniljsocker och äggulor.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Här är det viktigt att vispen är helt ren och torr, då det annars kan vara svårt att få fluffigt. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när det är klart. Vänd ner äggvitan i färskosten.
- Vispa grädden lätt. Krossa daimen fint. Vänd ner grädden och daimen i äggulesmeten. Häll smeten i formen.
- Låt stå i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten, så att kakan stelnar ordentligt.
Servering
- Ta fram kakan 15 minuter innan servering.
- Ringla över den kondenserade mjölken. Om den är för tjock kan man spä ut den med lite ovispad grädde.
- Garnera med krossade större och mindre bitar av daim.
Till recepten
Dela recept