Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- ½ krm salt
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
-
2 msk
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Fyllning
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- salt
Dekorering
- 1 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Värm ugnen till 225 °C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt med elvisp i en annan bunke.
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten vänd in i smeten och tillsätt mjölken.
- Bred ut smeten till ett 3 millimeter tjockt lager i plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper på en platt yta och strö över strösocker. Vänd upp den gräddade bottnen på det sockrade bakplåtspapperet.
- Pensla med kallt vatten och dra bort bakplåtspapperet. Låt svalna helt.
Fyllning
- Bryn smöret och låt det stelna i kylen.
- Vispa kallt brynt smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en kräm med elvisp. Bred på bottnen.
- Rulla ihop till en rulle från långsidan.
Dekorering
- Pudra över florsocker. Servera rulltårtan rumstempererad.
Till recepten
Dela recept