Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
10 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRulltårta
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0 kg strösocker till kakan
Smörkräm
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
Dela recept
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt till ett tjockt, lätt skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem. Rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 200 °C i ca 10 minuter.
- Strö socker på kakan och lägg på ett bakplåtspapper. Vänd upp och ned. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
- Låt smöret mjukna i rumstemperatur eller värm det snabbt i mikron. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blanda i färskosten och rör samman till en kräm. Bred blandningen på den avsvalnade tårtbotten. Rulla ihop från långsidan.
- Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
Till recepten
Dela recept