Förberedelsetid
Aktiv
1 h 40 min
Passiv
4 h 45 min
Totalt
6 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 citron, finrivet skal
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Hallonmousse
- 2 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ¾ dl hallonpuré
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk limesaft, färskpressad
- 1 nypa salt
Färskostmousse
-
100 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
1½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl florsocker
Montering
- 0 kg blåbärssylt
- 0 kg färska blåbär och hallon
- 0 kg myntablad
- 0 kg kardemumma, mortlad
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Värm ugnen till 175°C. Klä en plåt (ca 20x30) med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
- Vispa ägg, socker och rivet citronskal ljust och luftigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt. Sikta ner lite i taget i äggsmeten och vänd samman med en slickepott. Vispa ned smörblandningen.
- Häll smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt.
Hallonmousse
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Värm 1 dl grädde, hallonpuré och socker i en kastrull till ca 60-70°C.
- Krama ur gelatinbladen och tillsätt med limesaften och saltet. Rör runt tills bladen smält. Vispa ned resten av grädden och ställ smeten i kylen minst 4 timmar eller över natten.
- TIPS: Hallonpuré gör du genom att mixa hallon och sila genom en sil till en puré.
Färskostmousse
- Vispa färskost, grädde och florsocker i en bunke och till en fluffig kräm.
- Lägg krämen in en spritspåse.
Montering
- Stansa ut 12 rundlar (ca 6-7 cm Ø) från kakbottnen.
- Vispa upp hallonmoussen till en fluffig kräm med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stor tyll och spritsa på 6 av bottnarna. Lägg en klick blåbärssylt i mitten på varje.
- Lägg på en botten, spritsa på färskostmoussen och lägg en klick blåbärssylt i mitten.
- Toppa med färska blåbär, hallon, mynta och kardemumma.
Till recepten
Dela recept