Fortsätt till innehållet

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake eller holländsk pannkaka. En holländsk pannkaka bakas i ugnen i en het gjutjärnspanna. Servera direkt ur pannan med färska bär, florsocker och vaniljsås.

Dutch baby pancake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 krm salt

Till pannan

Topping


Instruktioner

  1. Knäck äggen i en skål och vispa med en elvisp tills det blir fluffigt. I slutet av skumningsprocessen, häll i mjölken. Häll även i mjölet och kryddorna.
  2. Låt degen jäsa i ca 10 min.
  3. Värm en gjutjärnspanna (ca 20 cm) i ugnen på 225 grader.
  4. Tillsätt fett i pannan. Blanda smeten och häll den i pannan. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills pannkakan jäst och är genomstekt. Låt svalna en stund.
  5. Sikta florsocker ovanpå och servera med vaniljsås och färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.