
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
20 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 5 ägg
-
½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 dl parmesanost
- 15 g babyspenat
- 0 kg salt & peppar
Topping
- 150 g kallrökt lax
-
1 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 msk gräslök, hackad
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Smörj en muffinsplåt med smör och hacka spenaten.
- Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i grädde, 0,5 dl riven parmesanost, spenat och krydda med salt och peppar. Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten. Toppa med resten av parmesanosten.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-20 minuter. De skall få lite färg. De puffar upp sig i ugnen som en sufflé men sjunker ihop när du tar ut dom.
Topping
- Toppa varje eggbite med lite lax. Spritsa eller klicka på crème fraiche och strö över finhackad gräslök.
Till recepten
Dela recept