Fortsätt till innehållet

Eggbites

Eggbites är enkla och göra och fulla av protein. Smaksätt som nedan eller variera med t ex skinka, fetaost och tomat. Eggbites passar även bra på buffén!

Eggbites

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 ägg
  • ½ dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 1 dl parmesanost
  • 15 g babyspenat
  • 0 kg salt & peppar

Topping


Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en muffinsplåt med smör och hacka spenaten.
  2. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i grädde, 0,5 dl riven parmesanost, spenat och krydda med salt och peppar. Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten. Toppa med resten av parmesanosten.
  3. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-20 minuter. De skall få lite färg. De puffar upp sig i ugnen som en sufflé men sjunker ihop när du tar ut dom.

Topping

  1. Toppa varje eggbite med lite lax. Spritsa eller klicka på crème fraiche och strö över finhackad gräslök.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.