Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
40 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3½ dl vetemjöl
- 1 dl ost, grovriven
- 2 msk vatten, kallt
- 2 krm salt
- 1 tsk timjan, torkad
Fyllning
- ½ purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 600 g färska kantareller
-
2 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
Äggstanning
- 3 ägg
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 dl riven ost, gärna Västerbottensost
- 0 kg salt
- 0 kg peppar
Servering
- 0 kg färska örter, t ex timjan eller gräslök
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Skär smöret i tärningar. Sikta i mjölet och blanda ner ost, timjan och vatten till en jämn deg.
- Tryck ut blandningen på botten och sidorna av en pajform (ø ca 25 cm). Låt gärna vila i kylen i 30 minuter.
- Förgrädda botten i 200°C i 10 minuter
Fyllning
- Skölj och skär purjolöken fint. Skala och pressa en vitlöksklyfta.
- Rensa och skär svampen i bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna tills vätskan försvinner. Tillsätt smör, purjolök och vitlök och stek tills löken är mjuk ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg undan lite kantareller som du kan använda till garnering.
- Lägg svamp- och lökblandningen i den förgräddade pajskalet.
Äggstanning
- Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över fyllningen i pajskalet. Krydda med salt och peppar.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills den har stelnat och fått fin färg.
Servering
- Servera pajen ljummen eller kall.
- Toppa pajen med de smörstekta kantarellerna och avsluta med att strö över färska kryddor.
Till recepten
Dela recept