Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
30 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 färdig pajdeg för söta pajer
- 150 g färska körsbär
- 1 dl körsbärssylt
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 ägg
Till servering
-
1½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- 0 kg färska körsbär
Dela recept
Instruktioner
- Kavla eller tryck ut degen på botten och kanterna av en pajform med ø 25–28 cm.
- Skölj körsbären, kärna ur dem och skär dem i halvor eller klyftor.
- Bred ut körsbärssylt på degbotten. Om sylten innehåller hela bär, tryck sönder dem med en gaffel.
- Blanda kvarg, grädde och ägg till en jämn smet. Tillsätt nästan alla körsbär i blandningen.
- Häll fyllningen i formen och strö över resten av körsbären.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i 30 minuter.
- Låt pajen svalna.
- Vispa grädden och vaniljsockret fast och spritsa på pajen. Toppa med färska körsbär.
Till recepten
Dela recept