Fortsätt till innehållet
Enkel kycklinggryta

Enkel kycklinggryta

Ljuvliga medelhavssmaker i en gryta som blir klar på en halvtimme. Servera gärna med couscous och lite bröd att suga upp den goda såsen med.

Enkel kycklinggryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingbröstfiléer
  • 100 g chorizo
  • 150 g zucchini
  • 1 dl äppeljuice
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl syltlök eller urkärnade gröna oliver
  • 0 kg färsk basilika och hackad mandel
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i större bitar. Skär chorizon i små bitar. Tvätta och tärna zucchinin.
  2. Stek chorizobitarna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg i kycklingbitarna, tillsätt mer olja eller smör om det behövs och bryn dem under omrörning.
  3. Tillsätt zucchini, syltlök eller oliver och äppeljuice.
  4. Tillsätt såsen. Skölj ur såsburken med en skvätt vatten och häll i så att allt kommer med.
  5. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  6. Smaksätt med vinäger och ner salt och peppar om det behövs. Toppa med basilika och mandel.
  7. Servera grytan med ris, lantbröd eller couscous.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.