Fortsätt till innehållet
Enkel och krämig lasagne

Enkel och krämig lasagne

Att göra lasagne blir inte enklare än så här. Med färdig grytbas pomodoro och krämig ostcrème blir slutresultatet både smakrikt och lättlagat. Receptet är lagom till 6-8 personer, men eftersom lasagnen faktiskt bara blir godare dagen efter kan du gärna laga lite extra.

Enkel och krämig lasagne

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna med lite smör, ca 5 minuter tills färsen fått färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i grytbasen och krossade tomater. Skölj burkarna med en skvätt vatten och häll i pannan. Låt det koka ca 10 minuter tills såsen tjocknar och färsen är genomstekt.
  3. Blanda ostcrème och mjölk i en bunke.
  4. Smörj en stor ugnsform, mått ca 20x30 cm med lite smör.
  5. Varva lasagneplattor med köttfärssås och ostcrèmeblandningen i 3 lager. Avsluta med ostcrèmeblandningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 35 minuter.
  7. Låt lasagnen svalna en stund innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.