Fortsätt till innehållet

Enkel påsktårta

En påsktårta med kokossmak är riktigt lätt att göra. Denna tårta har passande arbetsmoment för de små medhjälparna. Glad påsk önskar vi på Valio!

Enkel påsktårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl citronjuice
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

Dekoration

  • 0 kg valfritt påskgodis

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och citronjuice i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen. Vänd sist ner smöret.
  2. Klä botten på en springform (ca 20 cm Ø) med bakplåtspapper.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Lyft kakan ur formen och lägg på ett fat.
  5. Bred lemon curd och kvarg på kakan.
  6. Dekorera med påskgodis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.