Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- ¾ dl citronjuice
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 1 dl lemon curd
-
2 paket
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
Dekoration
- 0 kg valfritt påskgodis
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och citronjuice i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen. Vänd sist ner smöret.
- Klä botten på en springform (ca 20 cm Ø) med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
- Lyft kakan ur formen och lägg på ett fat.
- Bred lemon curd och kvarg på kakan.
- Dekorera med påskgodis.
Till recepten
Dela recept