Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 1 ark av smördeg
Fyllning
-
5 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 vaniljstång
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 msk majsstärkelse
- 1 nypa salt
- 200 g rabarber
Garnering
- 0 kg ägg
- 0 kg florsocker
- 0 kg mandelspån
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull med mjölken.
- Koka upp på medelhög värme och ta sedan bort kastrullen från värmen. Låt stå i 10 minuter för att smakerna ska utvecklas. Lyft vaniljstången.
- Vispa äggulor, socker, maizena och salt tills i en skål till en jämn blandning.
- Vispa ner varma mjölken över äggblandningen.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud på medelhög värme tills den tjocknar under ständig vispning.
- Häll upp krämen i en skål för att avstanna kokningen. Täck med plastfolie direkt för att förhindra att det bildas en hinna. Låt svalna helt.
Smördegsbakelsen
- Lägg smördegsarket på bakplåtspapper på en plåt. Skär arken på mitten.
- Bred vaniljkrämen på mitten av degen.
- Skiva rabarbern tunt och lägg ovanpå krämen.
- Pensla kanterna med ägg och strö florsocker och mandelflingor ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 18-20 minuter.
Till recepten
Dela recept