Fortsätt till innehållet
Enkel smördegspaj med bär

Enkel smördegspaj med bär

En alldeles ljuvlig paj med krispig smördeg, syrlig hallonkräm och färska bär. Den går riktigt snabbt att göra, perfekt när man får oväntat besök eller blir sugen på fika.


Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 paket á ca 250 g smördeg, kyld
  • ägg
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2  paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
  • 500 g färska bär t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Instruktioner

  1. Rulla ut smördegsarket på ett bakplåtspapper. Kavla eventuellt ut det lite till så att det blir tunnare .
  2. Markera ett streck med en kniv runt arket, ca 1,5 cm från kanten, men skär inte igenom degen helt.
  3. Vispa upp ägget och pensla kanterna. Strö på sockret.
  4. Baka botten i nedre delen av ugnen på 225°C i 10-15 minuter. Låt svalna helt.
  5. Vispa grädden fast i en stor bunke. Vänd ner kvargen. Bred ut krämen i mitten på smördegen och lägg på bären.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.