Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
15 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderMockarutor
- 4 ägg
- 2½ dl strösocker
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 5 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Glasyr
-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- ½ tsk salt
- 3 msk kaffe, svalt
- 3 msk kakao
- 5 dl florsocker
Garnering
- 0 kg hackade nötter, kokosflingor, strössel
Dela recept
Instruktioner
Mockarutor
- Vispa ägg och socker pösigt till ett tjockt, ljust skum.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda i smöret och mjölken och sikta ner de torra ingredienserna i smeten. Rör försiktigt ingredienserna till en jämn smet med en slickepott.
-
Häll i en ugnsplåt (30
40 cm) med bakplåtspapper. - Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 15 minuter. Låt svalna något.
Glasyr
- Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna till en jämn smet.
- Bred glasyren över den något avsvalnade kakan.
- Dekorera med hackade nötter, kokosflingor eller strössel.
Till recepten
Dela recept