Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 skiva entrecôte, 150 - 200g per styck
- 1 tsk flingsalt
- 0 kg svartpeppar
Salsa
- 2 gul eller röd knipplök
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk strösocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 250 g röda körsbärstomater
- 250 g gula körsbärstomater
- 1 gurka
- 3 dl oliver, gärna kalamata
- 200 g fetaost, i bitar
- 1 dl oregano och basilika, hackad
Dela recept
Instruktioner
- Ta ut köttet från kylen ungefär 30 minuter innan det ska tillagas och lägg det på ett fat. Krydda med salt och peppar.
- Pensla biffarna med lite olja och grilla på båda sidor i ca 2 minuter.
- Servera omedelbart med salsan.
Salsa
- Skär löken i tunna strimlor.
- Blanda salt, socker och vinäger i en skål. Tillsätt löken och låt stå i 15 minuter i rumstemperatur. Ta upp löken och lägg i en stor skål.
- Spara marinaden och blanda med olja till en dressing.
- Tärna tomaterna, skala och tärna gurkan och skiva oliverna. Blanda med löken och dressingen. Krydda med salt och peppar.
- Avsluta med ost och örter.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.