Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 1½ brunt farinsocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl havremjöl
- 1 tsk kanel, malen
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1⅔ dl färgglada chokladdragerade godisar
- ½ dl strössel
Dela recept
Instruktioner
- Rör samman smör och socker i en bunke. Om smöret är hårt kan du mjuka upp det i mikron. Tillsätt äggen och blanda väl.
- Blanda de torra ingredienserna utom chokladgodisar och strössel i en bunke. Sikta ner i äggkrämen.
- Forma degen till bollar, ca 3 cm i diameter, med mjölade händer. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck ner dem med handen något så att de blir lite platta men lägg dem inte för tätt då de flyter ut i ugnen. Tryck ner chokladdragerade godisar och strössel.
- Grädda kakorna i mitten/övre delen av ugnen i 175°C i 13 -15 minuter eller tills de är genomgräddade och gyllene.
- Låt svalna innan servering.
Till recepten
Dela recept