Fortsätt till innehållet
Färgglada havrekakor

Färgglada havrekakor

Kakor med strössel och non-stop blir man riktigt glad av, på många vis. En sats blir många kakor som i teorin håller flera veckor i rumstemperatur.

Färgglada havrekakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl strösocker
  • brunt farinsocker
  • ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl havremjöl
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1⅔ dl färgglada chokladdragerade godisar
  • ½ dl strössel

Instruktioner

  1. Rör samman smör och socker i en bunke. Om smöret är hårt kan du mjuka upp det i mikron. Tillsätt äggen och blanda väl.
  2. Blanda de torra ingredienserna utom chokladgodisar och strössel i en bunke. Sikta ner i äggkrämen.
  3. Forma degen till bollar, ca 3 cm i diameter, med mjölade händer. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck ner dem med handen något så att de blir lite platta men lägg dem inte för tätt då de flyter ut i ugnen. Tryck ner chokladdragerade godisar och strössel.
  4. Grädda kakorna i mitten/övre delen av ugnen i 175°C i 13 -15 minuter eller tills de är genomgräddade och gyllene.
  5. Låt svalna innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.