Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
35 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg färskpotatis, kokt och kall
- 3 knipplökar
-
2 dl
Valio Emmentaler ost Röd 6 månaderEn ost med mild och nötig smak - ett gott alternativ på osttallriken eller som…
- 1 paket smördeg
- 3 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
- ½ dl dill, hackad
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla löken. Riv osten grovt.
- Rulla ut smördegen och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
- Lägg potatis, lök, dill och ost i pajskalet.
- Häll över äggstanningen. Grädda i ca 35-40 minuter tills den stelnat. Lägg över aluminiumfolie mot slutet om pajen får för mycket färg.
Till recepten
Dela recept