Fortsätt till innehållet

Rostad brysselkål

Brysselkål är ett enkelt, och ibland underskattat tillbehör. Denna variant är perfekt till julbordet, där smakerna förhöjs tack vare oljan och vitlöken. Avsluta med att strö över flingsalt!

Rostad brysselkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g brysselkål
  • vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 0 kg flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela brysselkålen och lägg i en ugnsform.
  3. Pressa vitlöksklyftorna över kålen. Ringla över olivolja och salta.
  4. Rosta i ca 10-15 minuter tills brysselkålen fått lite färg och mjuknat.
  5. Tips: Det går även bra att steka kålen om man vill ha lite extra stekyta. Vill man ha kålen helt mjuk kan den förvällas ett par minuter innan den steks.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.