Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
73 h 20 min
Totalt
73 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 10 vitlök, hela
- 3 tsk joddfritt salt
- 4 dl vatten
- 2 msk vassle
- 0 kg glasburk med lock och gummipackning
Vassle
-
2 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 1 kaffefilter
Dela recept
Instruktioner
Vassle
- Häll kefiren i kaffefiltret och sila ned vasslen i ett glas. Låt stå i rumstemperatur.
- Efter någon timme har du en klar vätska i burken som är vassle du ska använda till vitlöken. Det som är kvar i filtret kan du äta.
Fermenterad vitlök
- Skala vitlökarna.
- Blanda salt och vatten i en rengjord glasburk med lock och gummipackning. Låt salt lösas upp helt och tillsätt vitlöksklyftorna. Vattnet ska täcka all vitlök. Lägg gärna på en liten tyngd, t ex dubbla fryspåsar med vatten som är hårt ihopknutna. knyta ihop.
- Stäng locket och ställ burken i rumstemperatur. Låt burken stå på en tallriken då det finns risk att det pyser ut lite vätska.
- Kontrollera burken och släpp ut lite luft om trycket blir för högt. Efter någon dag ska det börja bubbla och jäsningen har då kommit igång.
- Efter tre dagar ställer du in burken i kylskåpet. Här kan den gärna stå i flera månader för att mogna ordentligt.
- Fermenterad vitlök håller minst i sex månader, ofta längre.
Till recepten
Dela recept