Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 l körsbärstomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk jodfritt salt
Saltlag
- 4 dl vatten
- 1 msk jodfritt salt
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp ingredienserna till saltlagen. Låt svalna.
- Skölj tomaterna ordentligt.
- Skala och skiva vitlöken. Blanda tomater och vitlök med salt. Tvätta händerna ordentligt och knåda runt. Nu börjar saltet att dra ut vätskan ur grönsakerna. Låt sedan stå i ca 15 min och knåda lite till.
- Fyll burken med tomaterna och vätskan i en rengjord glasburk med lock och gummipackning.
- När du fyller buken ska luften pressas ur, tryck till grönsakerna efter hand.
- Fyll burken men lämna minst 5 cm högst upp mot locket. Det är viktigt att alla tomater nu ligger under vätskan. Ett knep är att fylla en plastpåse som man fyller med vatten och knyter ihop. Lägg den sedan på toppen i burken och låt den trycka ned grönsakerna.
- Stäng locket och låt stå på ett fat i rumstemperatur i ca 10 dagar. När syrningen kommer igång kommer det bubbla och eventuellt pysa ut vätska ur burken. Verkar det bildas ett högt tryck i burken man man försiktigt öppna locket och släppa ut lite luft.
- När fermenteringen stannat av och det har gått 10 dagar ställer du in burken i ett kylskåp. Dina syrade tomater smakar bäst om de får stå någon månad innan du äter dem.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.