Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderHallon-och blåbärsbottnar
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 6 äggvitor
- 4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
-
300 g
Valio Laktosfri kvarg hallon & blåbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av hallon och blåbär. God som den är…
- 4½ dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 msk blåbärspulver
Chokladbräck
- 100 g mörk choklad
- 0 g frystorkade hallonbitar till dekoration
- 0 g bladguld till dekoration
Chokladmarängsmörkräm
- 400 g mjölkchoklad
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
-
400 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Chokladglasyr
- 150 g mörk choklad
-
25 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1 dl
Valio Laktosfri ekologisk vispgrädde FoodserviceValios ekologiska vispgrädde 35% används med fördel i all varm matlagning. Den passar utmärkt till…
Topping
- 2 dl hallon till topping
- 1 dl blåbär till topping
- 1½ dl minimarshmallows till topping
- 0 g frystorkade hallonbitar
Dela recept
Instruktioner
Hallon-och blåbärsbottnar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ihop det smälta smöret med äggvitor, strösocker och vaniljsocker poröst. Vispa ner kvargen.
- I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och blåbärspulver. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
- Bröa fyra formar som är cirka 15 cm i diameter eller baka i omgångar i en form. Grädda i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Låt svalna.
- Skiva av toppen av tårtbottnarna så att de är platta och inte välvda.
Chokladbräck
- Smält chokladen och bred ut på ett bakplåtspapper.
- Strö över frystorkade hallon och lägg på lite bladguld. Låt stelna.
- Bryt bräcken i önskad storlek.
Chokladmarängsmörkräm
- Ställ fram smöret så att det hinner bli rumstempererat.
- Smält chokladen.
- Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant tills sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast och rumsvarm maräng.
- Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa till en slät marängsmörkräm. Bli inte rädd om den blir grynig – fortsätt bara att vispa tills den blir slät (detta kan ta upp till 15 minuter).
- Tillsätt den smälta chokladen som nu har svalnat och fortsätt att vispa.
- Lägg en tårtbotten på ett fat och bred på ett jämt lager smörkräm. Upprepa tre gånger. Bred till sist smörkräm runt om tårtan. Använd spatel och se till att kanterna är jämna och fina. Ställ in i kyl.
Chokladglasyr
- Hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden till glasyren.
- Smält chokladen och smöret i vispgrädden. Låt svalna något. Häll över tårtan så att glasyren rinner ner fint på sidorna.
Topping
- Toppa tårtan med chokladbräck som sticks ner, ljus, hallon, blåbär, mini-marshmallows och frystorkade hallonbitar.
Till recepten
Dela recept