Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- ¼ tsk salt
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 4 dl vetemjöl
-
1 dl
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
Dela recept
Instruktioner
- Smält 50 g smör och låt svalna till rumstemperatur. Använd resten av smöret till smörjning av våffeljärnet.
- Blanda mjölk, ägg, det smälta smöret och salt i en skål.
- Vispa 3 dl grädde lätt och blanda ned i smeten.
- Tillsätt mjölet och låt svälla ca 15 minuter.
- Grädda våfflorna i våffeljärnet, smörj med det resterande smöret vid behov.
- Vispa 2 dl vispgrädde och blanda ned kvargen.
- Servera gärna med jordgubbar och ätbara blommor för extra fina våfflor.
Till recepten
Dela recept