Fortsätt till innehållet
Friterade tunnbröd

Friterade tunnbröd

Friterade tunnbröd blir ett oväntat snacks till fredagsmyset eller lördagsfesten. Servera gärna en god dipp till.

Friterade tunnbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • tunnbröd
  • 3 dl frityrolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa timjan

Instruktioner

  1. Strimla brödet.
  2. Värm upp oljan till 170° i en fritös eller kastrull med lock.
  3. Lägg i en bit bröd och testa temperaturen, den skall bli gyllene på ett ögonblick. Sänk värmen om det stänker mycket när du lägger ner brödet.
  4. Fritera några brödbitar i taget, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Strö över salt och timjan.
  6. TIPS: Om du tycker det är lite läskigt att fritera kan du med fördel använda en gjutjärnsgryta som håller värmen bättre. Lägg locket på sidan av spisen om olyckan skulle vara framme.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.