Fortsätt till innehållet
Fröknäcke med lakritspulver

Fröknäcke med lakritspulver

Fröknäcket får sin smak och färg från frön, kakaopulver och lakritspulver. Dessa glutenfria, knapriga snacks fungerar utmärkt på ett ostfat eller som tillbehör till en god dipp.

Fröknäcke med lakritspulver

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrömjöl
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 2 dl kokande vatten
  • 25 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 msk kakaopulver
  • ¼ tsk lakritspulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Koka upp vatten och smält smöret. Häll vatten och smör över fröblandningen och blanda ihop. Låt stelna i 30 min.
  3. Bred ut blandningen på plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 min (2 x 15 minuter). Skär brödet i bitar halvvägs genom gräddningen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.