Fortsätt till innehållet
Frukostmuffins med hallon

Frukostmuffins med hallon

Dessa muffins är perfekta som mellanmål eller till frukost. Du kan lätt ta med dom på språng eller på picknick. Variera muffinsen med olika bär, nötter och torkad frukt eller baka dem naturella. Använd gärna mogna bananer för mer sötma i muffinsen.

Frukostmuffins med hallon

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl vetemjöl
  • 3½ dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • o,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • ½ dl råsocker
  • bananer
  • Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • ½ dl rapsolja
  • ägg
  • 1 tsk citron, finrivet skal av en citron
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 dl valnötter

Instruktioner

  1.  Värm ugnen till 200 °C. Förbered muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skala bananerna och mosa dem i en bunke. Rör i filmjölk, olja, ägg och finrivet citronskal.
  3. Fyll muffinsformarna till 3/4. Tryck ner hallon i smeten ca 3 st i varje. Strö över hackade valnötter.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn efter med en sticka så de inte är kladdiga i mitten. Låt svalna innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.