Fortsätt till innehållet
Frukostpaj med nektarin

Frukostpaj med nektarin

Frukostpaj funkar lika bra som en lyxig frukost som till en hälsosammare fika eller mellis. Servera med Valios vaniljyoghurt eller naturell yoghurt.

Frukostpaj med nektarin

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till formen

Smuldeg

  • 4 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • ägg
  • ½ tsk kardemumma (stött)
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • ½ dl honung, flytande
  • o,5 dl rapsolja
  • 1 krm salt

Fyllning

  • nektarin
  • 100 g frysta hallon
  • ½ msk potatismjöl

Topping


Instruktioner

Till formen

  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Smörj en pajform ca 20 cm i diameter med smör.

Smuldeg

  1. Rör ihop havregryn, solsrosfrön, ägg, kardemumma, tahini, honung, rapsolja och salt till en jämn massa i en bunke.

Fyllning

  1. Kärna ur och skär nektarinerna i mindre bitar. Lägg i en bunke med hallon och blanda med potatismjöl.
  2. Lägg blandningen i botten på formen. Fördela smuldegen över frukten och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Till servering

  1. Servera pajen med vaniljyoghurt eller naturell yoghurt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.