Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
20 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTill formen
-
1 tsk
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Smuldeg
- 4 dl havregryn
- 1 msk solrosfrön
- 2 ägg
- ½ tsk kardemumma (stött)
- 1 msk tahini (sesampasta)
- ½ dl honung, flytande
- o,5 dl rapsolja
- 1 krm salt
Fyllning
- 3 nektarin
- 100 g frysta hallon
- ½ msk potatismjöl
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt vaniljNjut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
Dela recept
Instruktioner
Till formen
- Värm ugnen till 200 °C.
- Smörj en pajform ca 20 cm i diameter med smör.
Smuldeg
- Rör ihop havregryn, solsrosfrön, ägg, kardemumma, tahini, honung, rapsolja och salt till en jämn massa i en bunke.
Fyllning
- Kärna ur och skär nektarinerna i mindre bitar. Lägg i en bunke med hallon och blanda med potatismjöl.
- Lägg blandningen i botten på formen. Fördela smuldegen över frukten och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Till servering
- Servera pajen med vaniljyoghurt eller naturell yoghurt.
Till recepten
Dela recept