Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn125°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl sötmandel, hackad (valfritt)
Dela recept
Instruktioner
- Blanda grädde, socker och sirap i en stor kastrull.
- Sätt i en termometer och koka kraftigt till 125°C (ca 15–20 minuter) eller gör ett kulprov.
- Rör ner smör och eventuellt också hackad mandel.
- Fördela smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20x30 cm) och låt stelna. Skär i bitar.
- Förvara i lufttäta burkar i sval temperatur.
Till recepten
Dela recept