Fortsätt till innehållet
Gari (Inlagd ingefära)

Gari (Inlagd ingefära)

Gör din egen gari hemma! Gari, eller inlagd ingefära, är riktigt gott till sushin eller i en pokebowl. Tanken med gari är att tack vare ingefärans styrka rensa smaklökarna mellan sushibitarna.

Gari (Inlagd ingefära)

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12%

Instruktioner

  1. Skala ingefäran och hyvla eller skär i mindre bitar, ju tunnare desto bättre.
  2. Lägg ingefäran en burk med lock.
  3. Häll över ättika, socker och vatten och rör om så att ingredienserna blandas.
  4. Låt stå i några timmar innan servering.
  5. Tips: Värm burken i ugnen i 150°C i ca 10 minuter innan du häller i ingefäran. Då är det lättare att skapa ett vakuum när man sätter på locket.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.