Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl färska bär
-
3 dl
Valio Laktosfri kefir hallonValio laktosfri Kefir Hallon har en frisk hallonsmak och porlande konsistens. Passar bra att använda…
- 3 msk glukossirap
Glasyr
-
2 msk
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 50 g blockchoklad
- 0 kg riven kokos, torkade bär eller hackad mandel
Dela recept
Instruktioner
- Lägg valfria bär efter smak och tycke i glassformarna. Våra favoriter är blåbär, hallon eller jordgubbar.
- Blanda kefir och sirap och häll över bären. Sätt in pinnarna och frys in i minst 4 timmar.
Glasyr
- Jordgubbs- och kokosglasyr: Ta ut glassen ur formen och låt smälta något så att ytan blir lite lös, då fastnar glasyren bättre. Doppa glasspinnarna i krossade torkade jordgubbar eller kokosflingor. Sätt tillbaka i frysen en stund innan servering.
- Chokladglasyr: Värm grädden i en kastrull och lägg ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter men den ska ej koka. Doppa glasspinnarna i chokladglasyren när den svalnat lite. Strö över hackad mandel, riven kokos eller krossade torkade jordgubbar. Sätt tillbaka in i frysen en stund, gärna på en bit bakplåtspapper.
Till recepten
Dela recept