Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
45 min
Totalt
2 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängdertårtbotten
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 75 g mörk choklad
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 1¼ dl potatismjöl
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladfyllning och chokladsås
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 250 g mörk choklad
Montering
- 1¼ l björnbär, färska eller frysta
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Smöra och bröa (med glutenfritt ströbröd) en springform (ca ø 20 cm i ø).
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Hacka chokladen fint.
- Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och sikta ner i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner chokladbitarna och vänd försiktigt runt.
- Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt svalna en stund innan du lossar kakan från formen.
- Låt svalna helt och dela sedan i 3 delar.
Chokladfyllning och chokladsås
- Vispa 3 ½ dl grädde till ett fluffigt skum. Smält 150 g choklad i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Blanda ner grädden i chokladen under vispning. Var noga med att chokladen inte är för varm när du tillsätter den.
Montering
- Blanda mjölk och vaniljsocker.
- Fukta det nedre lagret med vaniljmjölk, lägg på ca 1/3-del av björnbären och hälften av chokladkrämen på botten. Upprepa på samma sätt med det andra lagret. Fukta därefter det översta lagret.
- Ringla chokladsåsen över kakan. Garnera med färska björnbär och ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept