Fortsätt till innehållet
Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Rabarber och vanilj är en perfekt smakkombination. Denna saftiga rabarberkaka har rätt förhållande mellan mjuk sockerkaka, saftig fyllning och krispig yta med smak av vit choklad. Kakan är gjord av glutenfritt mjöl, så pajen passar även glutenintoleranta.

Glutenfri rabarberkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 75 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 3 dl glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver

Färskostfyllning

  • 400 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 1 paket
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn, glutenfria

Vaniljgrädde med ingefära

  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk ingefära, malen

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Hacka rabarbern fint och lägg i en kastrull med sockret. Koka på svag värme ca 10 minuter tills det mesta av vätskan kokat in och rabarbern är som en kompott. Låt svalna.
  3. Smält smöret och låt svalna något. Blanda ägg, socker, smör och mjölk. Blanda mjölblandningen och bakpulvret och sikta ned i smeten. Häll smeten i en springform (ca 23 cm ø) klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda färskosten och vaniljsockret med rabarberkompotten. Ta ut kakan och bred ut krämen på botten. Riv över chokladen grovt och strö på havregryn.
  5. Grädda i ca 15 minuter tills kakan stelnat.
  6. Vispa grädden med vaniljsocker och ingefära.
  7. Låt kakan svalna något och servera med ingefärsgrädden.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.