Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 dl glutenfri mjölblandning
- 1 tsk bakpulver
Färskostfyllning
- 400 g rabarber
- 1½ dl strösocker
- 100 g vit choklad
-
1 paket
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl havregryn, glutenfria
Vaniljgrädde med ingefära
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk ingefära, malen
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C.
- Hacka rabarbern fint och lägg i en kastrull med sockret. Koka på svag värme ca 10 minuter tills det mesta av vätskan kokat in och rabarbern är som en kompott. Låt svalna.
- Smält smöret och låt svalna något. Blanda ägg, socker, smör och mjölk. Blanda mjölblandningen och bakpulvret och sikta ned i smeten. Häll smeten i en springform (ca 23 cm ø) klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Blanda färskosten och vaniljsockret med rabarberkompotten. Ta ut kakan och bred ut krämen på botten. Riv över chokladen grovt och strö på havregryn.
- Grädda i ca 15 minuter tills kakan stelnat.
- Vispa grädden med vaniljsocker och ingefära.
- Låt kakan svalna något och servera med ingefärsgrädden.
Till recepten
Dela recept