
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderCroissanter
- 25 g jäst, färsk
-
2½ dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 8 dl vetemjöl
-
350 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 äggula, till pensling
Fyllning
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 500 g färska jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm (37°C) och häll över jästen. Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
- Knäck ned ett ägg i taget och blanda försiktigt.
- Tillsätt salt, socker och häll i mjölet, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg, minst 10 minuter. Jäs i 1 timme under en bakduk.
- Kavla ut degen till en fyrkant. Täck halva degen med ett lager tunt hyvlat smör och vik sedan över den andra hälften. Kläm ihop kanterna lite så att smöret inte rinner ut.
- Kavla ut degen igen, lägg på mer hyvlat smör och vik ihop. Upprepa minst sex gånger.
- Avsluta med att kavla ut till en fyrkant. Skär degen i små fyrkanter, som viks diagonalt till trekanter. Rulla den breda änden mot spetsen och böj till ändarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 30 minuter.
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Pensla croissanterna med uppvispat äggula och grädda 10-15 minuter.
- Vispa grädden lätt och skiva jordgubbarna och fyll de nygräddade croissanterna.
Till recepten
Dela recept