Fortsätt till innehållet

Gräddkarameller

Mjuka karameller gjorda på vispgrädde som smälter i munnen. När du är sugen på något sött och enkelt är detta recept ett bra alternativ!

Gräddkarameller

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Smörj en liten ugnsplåt eller en ugnsform med smör.
  2. Mät upp grädde, mjölk och socker i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält. Tillsätt smör och glukossirap.Koka blandningen tills den blir ljusbrun. Temperaturen är perfekt (120 grader) när du kan låta en liten droppe av smeten falla i en skål med kallt vatten och droppen enkelt kan formas till en boll mellan fingrarna.
  3. Ta av kastrullen från plattan och låt smeten svalna under omrörning. (Kylningen påskyndas om du lägger kastrullen i en skål med kallt vatten.) Tillsätt vaniljsocker under omrörning.
  4. När blandningen börjar bli tjock, häll upp den på bakplåtspapper i rektangulär form. Använd en lång kniv och skär lätt ett rutnät i karamellmassan. Om så önskas, placera en halv körsbär eller hasselnöt i varje ruta för dekoration. När karamellmassan har stelnat skär du isär bitarna.
  5. Förvara i en glasburk.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.