Fortsätt till innehållet

Granola

Granola är enkelt att göra själv och mycket biligare än att köpa i butik. Granola kan användas till mycket, tex till att toppa din yoghurt, fil, gröt eller overnight oats med. Variera nötter och torkad frukt som du vill.

Granola

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl hackade nötter
  • 7 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
  • 1½ tsk kardemumma (stött)
  • 1½ dl vatten
  • 3 msk honung
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1½ dl kokosflakes

Instruktioner

  1. Hacka nötterna grovt och blanda med grynen,, solroskärnor och kryddor i en bunke.
  2. Koka upp vatten honung och olja i en kastrull. Blanda med grynblandningen och häll upp på plåten.
  3. Rosta granolan i ugnen på 150 °C i 30-40 minuter, rör om med jämna mellanrum. Granolan skall vara lite gyllene när den är klar.
  4. Blanda in den torkade frukten och kokosflakes efter gräddning.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.