Fortsätt till innehållet

Granola cups

Ett väldigt fint och gott sätt att servera yoghurt med granola på. Tarteletterna är gjorda av mixad och gräddad granola och smakar som en god kaka. Tips: har du inte tartelettformar kan du använda en muffinsplåt.

Granola cups

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl hackade nötter
  • ½ dl kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt

Topping

  • 4 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • banan
  • 0 kg färska bär
  • 0 kg quinoapuffar
  • 0 kg färsk mynta
  • 0 kg honung, flytande

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C. Förbered 4 tartelettformar (8 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Tips: har du inte tartelettformar kan du använda en muffinsplåt.
  2. Blanda havregryn, nötter, honung, smält kokosolja, vanilj och salt i en mixer. Mixa till en grov massa.
  3. Tryck ut blandningen i formarna, tryck ner den ordentligt i botten och upp längs kanterna.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, de skall bli gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt i formen.
  5. Fyll tarteletterna med yoghurt och toppa med banan, färska bär, quinoapuffar, mynta och honung. Servera direkt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.