Fortsätt till innehållet
Grillad aubergine med ost- och olivtopping

Grillad aubergine med ost- och olivtopping

Auberginekött har en härlig konsistens och blir gott rökig när den grillas. Toppa den med ett syrligt och salt ostströssel och du får ett gott tillbehör till allt möjligt grillat.

Grillad aubergine med ost- och olivtopping

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • aubergine
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk
    Valio smör extrasaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en extra nypa salt…
    Valio smör extrasaltat 500 g
  • 10  kalamataoliver
  • 1 paket salladsost
  • 1 chili, finhackad
  • 3 msk färska örter, hackade
  • 0 kg salt

Instruktioner

  1. Skiva auberginen på längden i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en skärbräda eller på ett hushållspapper och strö salt på båda ytorna. Låt auberginen vätska av sig i ca 15 minuter
  2. Torka av vätskan och saltet från auberginen med ett hushållspapper.
  3. Dela vitlöken och gnugga ovanpå auberginen. Smält smöret med vitlöken som är kvar. Pensla skivorna med smöret.
  4. Grilla auberginerna på båda sidor i ca 5 minuter, tills de fått vackra grillränder och auberginen är mjuk på insidan.
  5. Hacka oliverna och blanda med smulad salladsost, örter och chili. Blanda. Lägg blandningen på auberginen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.