Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 aubergine
- 1 vitlöksklyfta
-
2 msk
Valio smör extrasaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en extra nypa salt…
- 10 kalamataoliver
- 1 paket salladsost
- 1 chili, finhackad
- 3 msk färska örter, hackade
- 0 kg salt
Dela recept
Instruktioner
- Skiva auberginen på längden i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en skärbräda eller på ett hushållspapper och strö salt på båda ytorna. Låt auberginen vätska av sig i ca 15 minuter
- Torka av vätskan och saltet från auberginen med ett hushållspapper.
- Dela vitlöken och gnugga ovanpå auberginen. Smält smöret med vitlöken som är kvar. Pensla skivorna med smöret.
- Grilla auberginerna på båda sidor i ca 5 minuter, tills de fått vackra grillränder och auberginen är mjuk på insidan.
- Hacka oliverna och blanda med smulad salladsost, örter och chili. Blanda. Lägg blandningen på auberginen.
Till recepten
Dela recept