Fortsätt till innehållet
Grillad fänkålssallad

Grillad fänkålssallad

Fänkål är en ljuvlig och underskattad grönsak som har fina kamrater i citron, salt ost och torkade tomater. Perfekt att kombinera dessa i en sallad med andra ord. Fänkålen rostas i ugnen eller grillas för lite extra smak men har du bråttom kan du bara skiva den tunt.

Grillad fänkålssallad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Grillad fänkål

  • fänkål
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ½  citron, finrivet skal och saft
  • 0 kg salt

Sallad

  • 65 g salladsblandning
  • ½  gurka
  • 1 paket fetaost eller salladsost
  • 100 g soltorkade tomater i strimlor
  • 0 kg olivolja

Instruktioner

  1. Skiva fänkålen och lägg bitarna i en liten ugnsform. Klicka på smör, citronsaft och rivet skal. Krydda med salt.
  2. Sätt formen på grillen och rosta en stund tills ytorna får en gyllene och färg och mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till salladen på ett fat i lager och toppa med den grillade fänkålen.
  4. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.