Fortsätt till innehållet

Gröna våfflor

Det här veganska våfflorna med citronkräm, avokado och pepparrot är supergoda till brunch eller som en lättare lunch.

Gröna våfflor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Våfflor

  • 75 g margarin
  • 3¾ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 1 näve färsk spenat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Citronkräm

  • 1 dl Oddlygood® Dream Fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronzest
  • 0 kg salt och svartpeppar

Tillbehör

  • avokado
  • 1 msk pepparrot, finriven
  • 0 kg dill

Instruktioner

  1. Smält fettet. Låt svalna något.
  2. Mixa havredryck och spenat i en blender eller med stavmixer.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, rör ner fettet och och den mixade havredrycken. Låt vila ca 15 minuter.
  4. Blanda samman ingredienserna till citronkrämen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Smörj med fett mellan gräddningarna.
  6. Toppa med citronkräm, avokado, riven pepparrot och dill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.