Fortsätt till innehållet

Grönsaksgratäng

Gör en god gratäng med grönsaker i säsong. Välj den ost du gillar eller ta en blandning med t ex mozzarella och fetaost, eller mozzarella och cheddar. Allt blir gott när grönsakerna är som godast.

Grönsaksgratäng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g färska grönsaker t ex blomkål, broccoli, morot
  • 3 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform.
  2. Blanda kryddorna med grädden och häll i formen. Krydda med salt och peppar. Strö över riven ost.
  3. Tillaga i mitten av ugnen i 225 °C i ca 30 minuter.
  4. Servera gratängen med sallad och bröd som en helrätt, eller som ett tillbehör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.