Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 100 g blandade nötter och torkad frukt
- ½ dl vatten (ca 37 grader)
- 3 dl rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
-
½ l
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 3 msk mörk sirap
- 1 msk rapsolja (till formen)
- ½ dl havregryn (till formen)
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grovhacka den torkade frukten och nötterna. Lägg dem i en bunke med det varma vattnet så att de mjukas upp.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt yoghurt och sirap.
- Krama ur den torkade nöt- och fruktblandningen och rör ner. Blanda till en deg som känns tung och kladdig, använd gärna matberedare, men kör inte för länge.
- Pensla en lång brödform och strö med havregryn. Lägg i degen och platta ut.
- Ställ in i ugnen och baka av i 20 minuter. Sänk temperaturen till 160°C och grädda i ytterligare ca 30 minuter. Känn med sticka eller en termometer (kärntermometer 100°C)om brödet är färdigt.
- Låt vila i 15 minuter innan du skär upp den.
- Tips! Frukt- och nötblandningar finns att köpa färdiga med t ex nötter, solrosfrön, gojibär, russin och annat gott.
Till recepten
Dela recept