Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 h 45 min
Totalt
16 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn250°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderFördeg
- 12½ g jäst
- 1 dl vatten
-
1 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 2 dl vetemjöl
Bröd
-
2 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 1 dl vatten
- 6 dl vetemjöl
- 0 kg salt
Dela recept
Instruktioner
Fördeg
- Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt kefir och mjöl och blanda väl. Täck med plastfolie eller lock och låt jäsa i 2 timmar.
Bröd
- Tillsätt resten av brödingredienserna till fördegen. Blanda tills du får en slät deg.
- Låt jäsa i rumstemperatur i 8 timmar eller 12-18 timmar i kylskåp.
- Om du jäste brödet i kylen, låt degen stå i rumstemperatur, ca 1 - 2 timmar.
- Sätt ugnen på 250 °C. Sätt in en rund gjutjärns- eller keramikpanna i ugnen medan den värms upp.
- Forma degen rund på ett mjölat bord.
- Ta ut den varma formen och lägg i brödet. Sätt på locket.
- Grädda i 30 minuter. Ta av locket och grädda i ytterligare 15 minuter tills brödet fått fin färg.
- Låt svalna.
Till recepten
Dela recept