Fortsätt till innehållet

Hallonbrownies

Riktigt lyxiga brownies med choklad och hallon blir fint när någon ska firas. Servera dem gärna med en klick lättvispad grädde.

Hallonbrownies

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g mörk choklad till bakning
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
  • 100 g hallon, färska eller frysta

Instruktioner

  1. Dela chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör på låg värme i en mikrovågsugn eller i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Blanda kakao, mjöl och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Vänd sist ner chokladen och smöret.
  4. Fördela smeten i en form med bakplåtspapper, ca 19x25 cm.
  5. Klicka över kvargen och tryck ned hallonen.
  6. Grädda i ca 200°C i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.