Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
30 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 100 g mörk choklad till bakning
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 msk kakaopulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 paket á 200 g Valio Laktosfri kvarg hallon
- 100 g hallon, färska eller frysta
Dela recept
Instruktioner
- Dela chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör på låg värme i en mikrovågsugn eller i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
- Blanda kakao, mjöl och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Vänd sist ner chokladen och smöret.
- Fördela smeten i en form med bakplåtspapper, ca 19x25 cm.
- Klicka över kvargen och tryck ned hallonen.
- Grädda i ca 200°C i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
Till recepten
Dela recept