Fortsätt till innehållet
Hallonglass med karamelliserad mandel

Hallonglass med karamelliserad mandel

Hemligheten med denna glass är de knapriga bitarna av karamelliserad mandel som bryter av mot den krämiga gräddglassen. Ett perfekt recept för dig som vill testa på hemgjord glass utan krångel!

Hallonglass med karamelliserad mandel

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • 4 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 300 g hallon
  • 1½ dl syltsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Finhacka mandeln. Mät upp sockret i en ren och torr stekpanna. Bryn sakta tills sockret är ljusbrunt. Blanda den krossade mandeln med sockret. Häll blandningen på bakplåtspapper, låt svalna.
  2. Vispa grädden fluffig. Hacka blandningen med de karamelliserade mandlarna grovt med en kniv när den svalnat.
  3. Koka bären till en puré. Tillsätt socker och vaniljsocker i bärpurén. Tillsätt de hackade karamelliserade mandlarna och bärpurén i den vispade grädden. Häll blandningen i en glass- eller kakform. Lägg i frysen över natten.
  4. Ta ut ur frysen ca 30 minuter innan servering. Garnera med bär.
  5. Tips! Använd 2 1/2 dl (150 g) tranbär eller lingon istället för hallon. Om du vill, tillsätt 2 - 3 matskedar tranbärslikör för extra smak.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.