Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
10 h
Totalt
10 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn150°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- ½ dl strösocker
- 1 dl sötmandel
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 300 g hallon
- 1½ dl syltsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
- Finhacka mandeln. Mät upp sockret i en ren och torr stekpanna. Bryn sakta tills sockret är ljusbrunt. Blanda den krossade mandeln med sockret. Häll blandningen på bakplåtspapper, låt svalna.
- Vispa grädden fluffig. Hacka blandningen med de karamelliserade mandlarna grovt med en kniv när den svalnat.
- Koka bären till en puré. Tillsätt socker och vaniljsocker i bärpurén. Tillsätt de hackade karamelliserade mandlarna och bärpurén i den vispade grädden. Häll blandningen i en glass- eller kakform. Lägg i frysen över natten.
- Ta ut ur frysen ca 30 minuter innan servering. Garnera med bär.
- Tips! Använd 2 1/2 dl (150 g) tranbär eller lingon istället för hallon. Om du vill, tillsätt 2 - 3 matskedar tranbärslikör för extra smak.
Till recepten
Dela recept