Förberedelsetid
Passiv
12 min
Totalt
12 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
3.5
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl strösocker
- 2½ dl vetemjöl
- 1 dl hallonsylt
Dela recept
Instruktioner
- Rör samman smör och socker i en bunke.
- Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen känns kletig.
- Låt vila inplastad i kylskåp 1 timme.
- Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör en fördjupning med tummen i mitten av bollen. Klicka i sylten.
- Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter i mitten på ugnen.
Till recepten
Dela recept