Fortsätt till innehållet
Hallonmoussetårta med chokladhjärtan

Hallonmoussetårta med chokladhjärtan

Bjud på en underbart smarrig moussetårta med hallon och chokladhjärtan. Går att förbereda och passar väldigt bra vid lite festligare tillfällen.

Hallonmoussetårta med chokladhjärtan

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kakbotten

  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl dinkelflingor
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker

Hallonmousse

Gelé

  • gelatinblad
  • 150 g hallon
  • ½ dl strösocker

Chokladhjärtan

  • 100 g vit choklad
  • 5 ml röd hushållsfärg

Garnering


Instruktioner

Kakbotten

  1. Smält smöret.
  2. Blanda smöret med dinkelflingor, havregryn, mjöl och socker till en deg.
  3. Tryck ut i en springform (ca 20 cm Ø) och ställ kallt ca 30 minuter.
  4. Grädda i 175° i ca 15 minuter. Låt svalna.

Hallonmousse

  1. Vispa ihop färskost, kvarg, socker, äggula och grädde.
  2. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter.
  3. Passera hallonen.
  4. Krama ur gelatinbladen. Smält gelatinblad, hallon och citronsaft i en kastrull. Låt svalna.
  5. Blanda hallonen med gräddblandningen.
  6. Häll moussen över kakbotten. Ställ tårtan i kylskåp i ca tre timmar.

Gelé

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Passera hallonen.
  3. Smält hallon och socker i en kastrull. Ta bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner. Låt svalna.
  4. Häll över tårtan.
  5. Låt tårtan stå i kylen i minst två timmar.

Chokladhjärtan

  1. Smält chokladen.
  2. Rör i karamellfärg så att chokladen får en fin rosa nyans.
  3. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa ut hjärtan på bakplåtspapper.
  4. Låt stelna.

Garnering

  1. Rör ihop färskost, smör och florsocker. Fyll en spritspåse med krämen.
  2. Ta ut tårtan ur formen och placera på ett fat.
  3. Spritsa ut toppar på tårtan. Lägg på hallon. Stick ner chokladhjärtan och toppa med lite citronmeliss.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.