Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Passiv
6 h
Totalt
8 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKakbotten
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl dinkelflingor
- 1 dl havregryn
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk strösocker
Hallonmousse
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg hallon & blåbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av hallon och blåbär. God som den är…
- 1 dl strösocker
- 1 äggula
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 6 gelatinblad
- 250 g hallon
- ½ citron, saften från
Gelé
- 2 gelatinblad
- 150 g hallon
- ½ dl strösocker
Chokladhjärtan
- 100 g vit choklad
- 5 ml röd hushållsfärg
Garnering
-
50 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
25 g
Valio Laktosfri smör, mjuktSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl florsocker
- 0 kg citronmeliss
Dela recept
Instruktioner
Kakbotten
- Smält smöret.
- Blanda smöret med dinkelflingor, havregryn, mjöl och socker till en deg.
- Tryck ut i en springform (ca 20 cm Ø) och ställ kallt ca 30 minuter.
- Grädda i 175° i ca 15 minuter. Låt svalna.
Hallonmousse
- Vispa ihop färskost, kvarg, socker, äggula och grädde.
- Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter.
- Passera hallonen.
- Krama ur gelatinbladen. Smält gelatinblad, hallon och citronsaft i en kastrull. Låt svalna.
- Blanda hallonen med gräddblandningen.
- Häll moussen över kakbotten. Ställ tårtan i kylskåp i ca tre timmar.
Gelé
- Blötlägg gelatinbladen.
- Passera hallonen.
- Smält hallon och socker i en kastrull. Ta bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner. Låt svalna.
- Häll över tårtan.
- Låt tårtan stå i kylen i minst två timmar.
Chokladhjärtan
- Smält chokladen.
- Rör i karamellfärg så att chokladen får en fin rosa nyans.
- Häll chokladen i en spritspåse och spritsa ut hjärtan på bakplåtspapper.
- Låt stelna.
Garnering
- Rör ihop färskost, smör och florsocker. Fyll en spritspåse med krämen.
- Ta ut tårtan ur formen och placera på ett fat.
- Spritsa ut toppar på tårtan. Lägg på hallon. Stick ner chokladhjärtan och toppa med lite citronmeliss.
Till recepten
Dela recept