Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 2½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk citronskal, finrivet
- 2 msk citronjuice
Fyllning
-
500 g
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 200 g hallon, färska eller frysta
- 50 g vit choklad
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda smör, socker, mjöl, bakpulver och citronskal i en skål till en smulig deg. Tillsätt citronsaften och knåda degen jämn.
- Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
- Blanda vaniljsås, crème fraiche, ägg och maizena i en bunke. Häll blandningen i pajformen.
- Tryck ner hallonen. Hacka chokladen och lägg ovanpå.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
- Låt svalna innan servering.
Till recepten
Dela recept